7 lucruri pe care pisicile le urăsc

Egocentrice, dezinteresate, indiferente, se pot spune multe lucruri rele despre pisici. Cu toate acestea, multe dintre atitudinile lor se datorează faptului că facem sau le expunem la lucruri și situații care nu le plac foarte mult. Deci, pentru a evita neînțelegerile, iată 7 lucruri pe care pisicile le urăsc:

  1. Apa

Ei bine, nu trebuie să fim categorici. Pisicile nu urăsc cu adevărat apa, dacă ar face-o, nu ar bea-o. Ceea ce urăsc cu adevărat pisicile este să se ude. Acest comportament obișnuit are mai multe explicații:

  • Prima își are rădăcinile în originile pisicii. Acestea provin din zone deșertice, unde au avut un contact foarte limitat și sporadic cu apa, astfel încât inițial nu aveau prea multă experiență cu ea. Acest lucru poate fi oarecum corect și se demonstrează prin afinitatea pe care o au felinele care trăiesc în zone în care apa este abundentă. De exemplu, există tigri care petrec o mare parte a zilei scufundați în mlaștini și una dintre activitățile lor preferate este înotul.
  • Unele rase de pisici sunt mult mai puțin reticente în privința contactului cu apa. De exemplu, pisica pescar, poate chiar să se și scufunde în căutarea prăzii, deși își folosește de obicei picioarele. La fel, mulți stăpâni și-au obișnuit pisicile cu apa. Prin urmare, aversiunea unei pisicii față de apă va depinde de cât de expusă a fost la ea.
  • O altă explicație este că au o reacție instinctivă pentru a evita îmbolnăvirea. Sistemul respirator al pisicilor este extrem de delicat, iar dacă se udă își pot pune în pericol sănătatea, mai ales cele care trăiesc în sălbăticie.
  1. Lipsa de atenție

Pisicile sunt foarte independente, dar când ne cer atenția, o vor imediat. În general, pisica ne va anunța când îi este foame, vrea să fie mângâiată sau vrea să facem ceva pentru ea
(să deschidem o ușă, să coborâm un lucru la care nu poate ajunge…). Deci, dacă nu-i facem rapid pe plac, va începe să miaune constant, învârtindu-se prin jurul nostru. În unele cazuri, poate chiar să muște.

  1. Anumite mirosuri

La fel ca și câinii, pisicile au un simț al mirosului foarte dezvoltat, deși nu la fel de sofisticat ca cel al câinilor. Prin urmare, unele arome care ni se par delicioase sunt pur și simplu respingătoare pentru ele.

Acest lucru este foarte benefic pentru noi în ceea ce privește dresajul. Cu ajutorul le putem împiedica să se joace cu plantele sau să se culce în patul nostru.

Unele dintre aceste mirosuri sunt:

  • ​​citrice,
  • usturoi,
  • mirosul de frunze de ceai sau cafea,
  • pelin,
  • citronella și
  • tutun.
  1. Fumul

Acest lucru nu este ceva exclusiv pentru pisici, majoritatea animalelor vor fugi instinctiv de fum, deoarece au dezvoltat un sistem de alarmă. Acesta le face să se îndepărteze pentru a evita moartea din cauza inhalației sau arsurilor. Fumul înseamnă prezența focului și acest lucru poate fi foarte periculos, astfel că natura le-a învățat să fugă de el.

  1. Mângâiatul prea mult

Pisicilor nu le place ca stăpânii lor să le mângâie tot timpul. Deși există rase precum pisicile siameze, care sunt foarte atașate de stăpânul lor, în general nu le place contactul constant. În parte, pentru că folosesc contactul fizic ca formă de dominație. O pisica ne va lăsa să o atingem numai atunci când vrea și atât cât consideră de cuviință.

  1. Pe câini

Nu urăsc neaparat câini, ci doar că nu le place să concureze pentru hrană și teritoriu cu aceștia. Ca să nu mai vorbim că într-un mediu sălbatic, pisicile ar face parte din dieta canină. Cu toate acestea, o pisică obișnuită cu câinii nu va fi deranjată  de prezența acestora în preajma ei.

  1. Zgomotele stridente

Sunete precum claxonul, muzica foarte puternică, țipetele sau sunetele stridente, le pot stresa. Pisicile pot deveni nervoase sau anxioase.

Acest lucru se datorează faptului că pisicile au un simț al auzului foarte puternic și sunt conștiente de ceea ce se întâmplă în mediul lor. Deoarece sunt atât de teritoriale, vor înțelege un sunet puternic, mai ales dacă apare brusc, ca o amenințare necunoscută pe terenul lor.

Dacă ai o pisică, cel mai bun lucru pentru a evita asta este să o obișnuiești de la o vârstă fragedă cu zgomotul. Deși acest lucru nu este ușor, încetul cu încetul se va obișnui. Îl va considera un lucru ce face parte din mediul său.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top