Alimente toxice pentru pisici

Una dintre întrebările pe care proprietarii de animale de companie și le pun constant este care sunt alimentele toxice pentru o pisică sau un câine. În acest articol ne vom concentra asupra felinelor și lista alimentelor interzise în dieta lor:

-Cofeina, teobromina și teina

-Lapte și lactoză

-Alcool

– Lămâie și oțet

– Ceapă, praz și usturoi

– Fructe uscate

– Pește crud

– Dulciuri

-Struguri și stafide

– Ouă sau carne crud

Cofeina, teobromina și teina

Cofeina, teobromina și teina sau, cu alte cuvinte, cafeaua, ciocolata și ceaiul sunt foarte nocive pentru organismul pisicilor. Le accelerează pulsul și pot provoca vărsături, diaree și alte probleme digestive. În cazul unui consum mare, rezultatul poate fi fatal, deci trebuie să evităm cu orice preț aceste produse.

Lapte și lactoză

În ciuda credinței populare că pisicile adoră laptele și că este sănătos pentru ele în orice stadiu al vieții lor, nu este adevărat, deoarece pisica adultă prezintă intoleranță la lactoză. Consumul de lactate poate provoca probleme digestive semnificative.

Alcool

Deși pare evident, medicii veterinari trebuie uneori să participe la intervenții urgență din cauză că pisicile au ingerat alcool. Trebuie să evităm cu orice preț ca pisica noastră să ingereze alcool, deoarece este un produs foarte periculos, iar rezultatul consumului poate fi fatal pentru organismul animalului de companie.

Lămâie și oțet

Acidul citric și oțetul pot fi dăunătoare pentru pisicile noastre și poate provoca dureri de burtă, precum și vărsături și disconfort.

Ceapă, praz și usturoi

Consumul pe termen lung de ceapă și praz poate duce la o toxicitate ridicată la pisici, precum și la câini. De asemenea, favorizează și apariția altor patologii, cum ar fi anemia. Cu toate acestea, din ce în ce mai multe studii arată că dozele controlate de usturoi pot fi excelente mijloace de deparazitare naturale.

Fructe uscate

Sunt produse care sunt de asemenea grase, dar care nu sunt nici bine asimilate de stomacul animalului, astfel încât pot provoca insuficiență renală, diaree și probleme digestive.

Pește crud

Pisica nu trebuie să consume tartar, sushi sau orice preparat care include pește crud, deoarece conține o enzimă care provoacă deficiență de vitamina B în organismul animalului. Lipsa acestei vitamine poate cauza probleme grave, cum ar fi convulsii și chiar comă. În plus, acestea pot conține, de asemenea, bacterii care provoacă intoxicații alimentare.

Dulciuri

Am spus deja că alimentele cu grăsime nu ar trebui să fie administrate pisicilor, iar dulciurile fac parte dintre ele. Pe de altă parte, nu este recomandat să le dăm acest aliment, deoarece poate provoca insuficiență hepatică.

Struguri și stafide

Strugurii sunt foarte nocivi pentru pisici, deoarece pot provoca probleme la rinichi și chiar insuficiență renală. Pisica nu trebuie să mănânce foarte mult, deoarece și dozele mici sunt foarte dăunătoare.

Ouă sau carne crudă

Și pisicile se pot îmbolnăvi de salmonella consumând alimente crude, cum ar fi ouă sau carne. Această infecție cauzată de bacterii poate provoca vărsături, letargie sau diaree.

Alte aspecte despre alimentația pisicilor

Pe lângă alimentele interzise pentru pisici, pe care tocmai le-am enumerat, trebuie să ținem cont de alte aspecte legate de hrănirea lor, astfel încâ animalul de companie să nu se îmbolnăvească.

Nu trebuie să-i dăm niciodată oase sau oase de pește: se poate îneca sau își poate perfora intestinul sau bloca tractul intestinal. Deci, trebuie să avem grijă cu privire la ceea ce îi oferim pisicii noastre.

Plantele precum crinii, floarea de Paște (floarea de Crăciun), iedera sau oleandrul sunt toxice pentru pisici, așa că trebuie să evităm să le ținem în casă, deoarece animalul va fi atras de ele și le va mânca.

Nu trebuie să ne hrănim pisica cu mâncare pentru câini, deoarece nevoile nutriționale ale ambelor animale nu au nimic în comun unele cu altele. Pisicile au nevoie de un aminoacid care este cunoscut sub numele de taurină și care, dacă nu este consumat în dozele necesare, poate provoca boli cardiace grave.

Cel mai bine este să alegem un tip de hrană naturala, care ofera pisicii nutrienții esențiali, sporește imunitatea pisicii și starea generală de sănătate, ajută la digestie, contribuie la sănătatea dentiției, printre altele. Cu alte cuvinte ajută pisica să se bucure de o viață lungă și frumoasă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top