Care este cea mai bună mâncare pentru pisicile cu părul lung

Pe lângă mâncarea de proastă calitate, părul pisicilor poate fi afectat de problemele de greutate sau de vârstă și, deși aceasta din urmă este inevitabilă, semnele îmbătrânirii pot fi întârziate.

Un păr strălucitor are nevoie de mai mult decât periere de două sau de trei ori pe săptămână. Dacă vei ține cont de sfaturile cu privire la cea mai bună mâncare pentru pisica cu păr lung, vei reuși să reduci la minimum căderea părului și vei descoperi care sunt substanțele nutritive care favorizează cel mai mult părul animalului tău de companie.

De ce părul pisicii nu este strălucitor?

Există multe cauze pentru care părul animalului tău poate începe să cadă sau să-și piardă strălucirea caracteristică. Cele mai frecvente cauze sunt de obicei:

-Mâncarea de proastă calitate. Pentru ca animalul tău de companie să aibă un păr moale și strălucitor, trebuie să îi oferi o mâncare completă și echilibrată bogată în carbohidrați, proteine ​​și grăsimi, la fel cum se întâmplă cu orice animal. Dacă îți hrănești pisica cu mâncare de proastă calitate, nu va dura mult până când consecințele se vor reflecta asupra părului său.

-Probleme de greutate. În America, de exemplu, foarte multe pisici suferă de supraponderalitate, iar acest procent este aproape de a fi atins și în Europa. Principala problemă a pisicii obeze este că poate ajunge să dezvolte boli de inimă care îi pun viața în pericol. În plus, lipsa de mobilitate împiedică pisica să se curețe bine, ceea ce va afecta sănătatea părului său.

-Odată cu înaintarea în vârstă, părul pisicilor poate începe să cadă. De asemenea, se întâmplă adesea ca acesta să pară fragil și să-și piardă strălucirea pe care o are de obicei părul animalelor mai tinere. Din păcate, acest proces nu poate fi oprit, deși se pot întârzia cele mai imediate semne ale îmbătrânirii.

Sfaturi privind cea mai bună mâncare pentru pisicile cu păr lung

Primul lucru de care trebuie să începi să ai grijă odată ce observi că părul pisicii tale este lipsit de strălucire este alimentația. Pisicile au nevoie de mult mai multe proteine ​​decât câinii, dar și de carbohidrați și grăsimi pentru a le ajuta să-și mențină sănătatea părului.

Calitatea mâncării pisicii tale afectează sănătatea părului său mai mult decât crezi. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să fii atent la ingredientele mâncării pe obișnuiești să o cumperi de la supermarket. În prezent, pe piață există multe sortimente de mâncare ieftină care conține mai mulți carbohidrați și mai multă carne procesată și de proastă decât trebuie. Dacă îți vei hrăni pisica cu o astfel de mâncare, ea nu va beneficia de toți nutrienții de care are nevoie. Dacă îi vei oferi hrană de cea mai bună calitate, vei reuși să eviți multe probleme de sănătate.

Pe de altă parte, multe sortimente de hrană pentru pisici conțin cereale care nu sunt benefice pisicilor. Atunci când alegi mâncarea pentru pisica ta, te sfătuim să alegi una care este bogată în proteine și pe care pisica să o poată digera cu ușurință.

De asemenea, nu uita să îi oferi constant mâncare umedă pentru o hidratate suplimentară a pisicii tale. Aceasta se va reflecta asupra pielii și a părului. Vei observa că pisica va avea o piele și un păr sănătoase.

Și, dacă nu știi ce mâncare să-i oferi pisicii tale, îți dăm un pont. Alege hrană pentru pisici de la Lenda, o hrană completă și echilibrată, nonalergenă, bogată în nutrienți și savuroasă la gust. Poți alege atât hrană uscată fabricată din ingrediente 100% naturale ( care contribuie fortifierea sistemului imunitar al pisicii datorită nutrienților pe care le conțin), cât și hrană umedă (conserve naturale, fără cearele).

De asemenea, îți oferim și un truc pentru ca pisica ta să-și păstreze părul strălucitor. Adaugă-i în mâncare ulei de pește. Unul dintre cele mai eficiente este uleiul de somon. Vei începe să vezi rezultatele din a șasea săptămână.

 

Leave Comments