Cum sunt afectați câinii de schimbarea alimentației

Unul dintre motivele principale ale problemelor intestinale la animalele noastre de companie este schimbarea rutinei alimentare.

Rețineți că cei mai credincioși prieteni ai noștri nu se adaptează la fel de ușor ca oamenii la schimbările alimentare. Flora lor bacteriană nu este la fel de variată ca cea a unui om, așa că o schimbare bruscă a alimentației sale poate provoca probleme de sănătate gastro-intestinale, cum ar fi diaree sau vărsături.

În ciuda celor de mai sus, este, de asemenea, adevărat că se recomandă adaptarea dietei câinelui în funcție de vârsta lui.

Schimbări în alimentație care pot cauza probleme de sănătate la câine
Deși unele modificări în dieta câinelui sunt importante, mai ales când îmbătrânește, alte modificări ale dietei sale zilnice sunt dăunătoare și pot provoca diaree, vărsături și, în cazurile cele mai severe, gastrită.

Unele reuniuni familiale pot contribui mai mult decât altele la modificări în ceea ce privește sănătatea animalelor, cum ar fi reuniunile de Crăciun, de Paște etc., deoarece este momentul în care animalul este răsfățat cu tot felul de bunătăți.

Modul în care toate aceste tipuri de modificări afectează sănătatea animalului, se manifestă prin simptome variate, conform patologiei. Dacă se mențin aceste obiceiuri nutriționale inadecvate, ele pot provoca gaze, gastrite și gastroenterite. Gradul de toleranță la aceste modificări este determinat și de rasa câinelui. De exemplu, în cazul celor din rasa Collie șansa de a avea probleme de sănătate este mai mare.

Se spune că, cu cât rasa câinelui este mai pură, cu atât stomacul este mai delicat și cu atât se va adapta mai greu la schimbările alimentare.

Procedura ideală pentru schimbările alimentare
Pentru ca impactul asupra sănătății stomacului animalului să fie mai mic, este indicat să continuăm să îi oferim mâncarea lui obișnuită. În cazurile în care îi schimbăm alimentația, acest lucru trebuie făcut treptat, combinând mâncarea obișnuită și noua mâncare, sub atenta supraveghere a specialistului.

De-a lungul vieții, câinele va trebui să își modifice dieta de mai multe ori, pe măsură ce vârsta lui progresează. Lucrul potrivit ar fi să avem acces la hrană specifică diferitelor etape de viață, întotdeauna de înaltă calitate. În acest fel, pot fi prevenite problemele digestive, iar animalul va beneficia de nutrieții esențiali pentru buna sa dezvoltare.

Schimbarea alimentației în funcție de vârstă
În prima etapă, la înțărcare, în jur de o lună și jumătate, cățelușul trece de la laptele matern la hrana solidă, care trebuie să fie una specifică pentru cățeluși, de bună calitate.

Când animalul va trece de 10 luni, va avea nevoie de hrană pentru adulți, deoarece va trebui să consume hrană cu un aport de energie mai mic decât în perioada de creștere. Tranziția între aceste tipuri de hrană se poate face amestecând de hrana pentru cățeluși cu cea de adulți.

După șapte ani, câinele va avea nevoie de o hrană ideală pentru vârste mai înaintate, care poate preveni problemele de sănătate, cum ar fi osteoartrita, gingivita și alte patologii.

Tipuri de diete și schimbări alimentare
Așa numitele diete echilibrate sunt concepute pentru a satisface nevoile nutriționale ale animalului în fiecare etapă a vieții sale. Poate face parte din schema de tratament a unor boli, cum ar fi bolile de rinichi, ficat sau inimă, printre alte patologii.

Pe lângă aceste diete echilibrate, există și altele, cum ar fi dieta Barf, care încearcă să îndeplinească același obiectiv al dietelor concentrate, dar care ține cont de gustul câinelui, fiind mai atractivă pentru acesta și mai apetisantă. Prin urmare, este o dietă mai ușoară de pus în aplicare.

Alegerea dietei se va face ținând de etapele de dezvoltare a câinelui, precum și de bolile de care suferă.

Mâncarea preparată în casă nu este recomandată, printre altele, deoarece nu conține acele substanțe vitale pentru buna dezvoltare a câinelui și menținerea unei sănătăți bune, ba chiar poate duce la intoxicații.

Așadar, dacă vreți să schimbați alimentația câinelui, alegeti o formulă concepută din ingrediente naturale nemodificate genetic,  care sa-i asigure nutrienții esențiali pentru o viață de calitate, cu aditivi naturali pentru ca prietenul nostru necuvântător să se bucure de o mâncare ușor digerabilă și apetisantă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top