Opt sfaturi privind îngrijirea unui câine în casă

Un câine în casă este sinonim cu starea de bucurie și fericire, dar și cu o stare de frustrare dacă nu știți cum să-l îngrijiți corespunzător. Din acest motiv, vă recomandăm să acordați atenție următoarelor sfaturi, astfel încât coexistența voastră cu câinele să fie perfectă.

Câinii sunt animale foarte fidele și loiale, dar pot fi puțin neascultători dacă nu sunt educați corespunzător.

De asemenea, îngrijirea unui cățeluș nu este același lucru cu îngrijirea unui câine adult, astfel încât sfaturile care trebuie urmare nu sunt aceleași. Deci, iată câteva linii directoare care pot fi puse în practică.

Cum să aveți grijă de un cățeluș în casă

Când decideți să creșteți un cățeluș în casă, trebuie avut în vedere că este un animal foarte mic care necesită multă îngrijire. Așadar, iată ce trebuie să faceți:

1. Nu lăsați obiecte periculoase la îndemână

Puii sunt extrem de curioși și își pot pune cu ușurință viața în pericol. Prin urmare, lucrurile periculoase, cum ar fi dezinfectanții, insecticidele și alte articole care conțin substanțe chimice, ar trebui ascunse și păstrate la înălțime.

În acest fel, riscul ca animalul să poată ingera oricare dintre acești compuși toxici și să aibă probleme, deoarece pot fi fatali, va fi redus. În plus, dacă aveți grădină, trebuie să renunțați la unele plante care pot fi otrăvitoare pentru cățeluș.

2. Nu-l lăsați singur în locuri periculoase

Nu lăsați niciodată un cățeluș singur în locuri unde se poate răni, atât în ​​interior, cât și în exterior. Se poate răni cu ușurință.

În interior, unul dintre cele mai periculoase locuri pentru animal este baia. Puii se joacă adesea cu apa din toaletă, un obicei la care vor renunța greu. În plus, este și dăunător dacă reușesc să bea apă din vasul de toaletă.

3. Trebuie să aveți în casă diferite obiecte necesare

În momentul în care cățelușul sosește  acasă trebuie, de asemenea, să știți că animalul are nevoie de câteva obiecte de bază:

  • Zgardă, lesă și ham pentru a-l scoate la plimbare;
  • Recipiente pentru alimente și apă. De preferință metal;
  • Perie și pieptene;
  • Jucării potrivite;
  • Pat și spațiu de dormit.

4. Educați-vă cățelul

Dacă reușiți să învățați cățelușul să urmeze o serie de reguli încă din primele luni, puteți evita problemele în viitor. Una dintre cele mai importante reguli este socializarea corectă cu alți câini și cu oamenii.

Cățelușul trebuie, de asemenea, învățat cum să interacționeze cu copiii, la fel cum copiii trebuie educați cu privire la cum să se ocupe de animale. Copiii trebuie să știe cum să interpreteze corect limbajul câinelui și să poată interacționa corespunzător cu acesta.

Cum să aveți grijă de un câine adult în casă

În cazul unui câine adult, nu se pot respecta exact aceleași linii directoare ca și în cazul unui cățeluș. Prin urmare, sfaturile privind îngrijirea unui câine în casă implică luarea în considerare a unor aspecte precum:

 – Dieta echilibrată și adecvată

Hrana este esențială pentru ca prietenul vostru necuvântător să se bucure de sănătate și de suficientă energie pentru a fi activ în timpul zilei. În plus, o dietă corectă bogta in nutrienti va reduce riscul de a apariție a unor boli precum diabetul sau obezitatea.

 – Aveți grijă ca prietenul vostru să nu vă distrugă mobilierul

Câinii pot distruge mobilierul de grădină sau plantele atunci când au prea multă energie pe care nu au consumat-o prin intermediul exercițiilor fizice. O altă posibilitate este dorința de a atrage atenția proprietarilor. De asemenea, există posibilitatea de a se plictisi și de a încerca să se distreze.

Din acest motiv, este indicat să obosiți câinele cu exerciții zilnice sau să îi oferiți jucării, motivând animalul atât mental cât și fizic. Dacă nu, apar aceste tipuri de acțiuni, la care nu trebuie să reacționați niciodată folosind violența asupra animalului.

 – Învățați limbajul corporal canin

Pentru a interpreta limbajul canin, trebuie să acordați atenție atât limbajului corporal, cât și gesturilor pe care le fac sau sunetelor pe care le scot câinii. Acest lucru se datorează faptului că aceștia își folosesc întregul corp, de la cap sau urechi până la coadă, pentru a trimite semnale vizuale.

Cunoscând și interpretând corect limbajul corporal al câinelui, pot fi evitate multe acțiuni care duc la conflicte. În plus, este necesar să fiți atenți la diferite sunete pe care le scoate. Trebuie să știți dacă câinele este calm, îngrijorat sau defensiv.

 – Trebuie să stabiliți o anumită rutină

Toate cele de mai sus conduc la concluzia că este bine să stabiliți o anumită rutină pentru câinele vostru. În acest fel, prin stabilirea anumitor activități și cu care este obișnuit, se va comporta corect.

Acestea sunt doar câteva sfaturi despre cum să aveți grijă de un câine în casă. Cel mai important lucru este, ori de câte ori este posibil, să stabiliți o rutină care să permită atât animalului, cât și vouă să petreceți timp împreună.

În acest fel, prin jocuri sau exerciții, animalul va ști când este timpul să se joace și când este timpul să se odihnească. Astfel, atât câinele, cât și voi veți fi fericiți și vă veți bucura de o viață frumoasă împreună.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top