Prin intermediul prezentei politici vă explicăm ce date cu caracter personal prelucrăm, cum le colectăm, cum le folosim și, mai ales, cum vă protejăm aceste date. De asemenea, vă informăm și asupra drepturilor de care beneficiezi și vă ghidăm cu privire la modalitatea de exercitare a acestora.

Tratăm cu seriozitate și responsabilitate confidențialitatea datelor cu caracter personal, iar securitatea acestora reprezintă o prioritate pentru noi. De aceea, ne angajăm să respectăm noile reguli impuse de Regulamentul european nr. 2016/679 denumit „Regulamentul” (completat prin legea 190/2018) în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Despre noi

SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL este persoană juridică înregistrată în România. Sediul nostru sediul social în Com. Domnești, Jud. Ilfov, Strada Gării, Nr. 818, cod poștal 077090, CIF RO16247733, J23/395/2004. Reprezentantul legal al societății este dl. Mircea Bogdan și poate fi contactat la adresa: Com. Domnești, Jud. Ilfov, Strada Gării, Nr. 818, cod poștal 077090 și la adresa de e-mail lendaromania@gmail.com. Din punct de vedere al Regulamentului EU 679/2016, SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL este operator de date cu caracter personal și are desemnată ca persoană responsabilă pe dl. Mircea Alexandru Gabriel ce poate fi contactat:

  • pe email la gdpr@lenda.ro.
  • prin poștă la adresa: Com. Domnești, Jud. Ilfov, Strada Gării, Nr. 818, cod poștal 077090, în atenția RESPONSABILULUI PENTRU DATE PERSONALE.

Ce date colectăm și cum le colectăm

Utilizăm doar acele informații strict necesare și relevante pentru afacerea noastră și pentru nevoile dumneavoastră de consumator și le colectăm prin intermediul site-ului nostru care este găzduit și administrat în România.

Intrăm în posesia datelor dumneavoastră, în principal ca urmare a faptului ca optați să ni le dezvăluiti în mod voluntar (prin plasarea de comenzi în magazinul nostru online, prin completarea formularului de contact sau prin abonarea la newsletter) dar și prin captare automată, la momentul accesării paginii noastre, ca urmare a utilizării de tehnologie și programe informatice specifice. Deși puteți vizita site-ul nostru fără a fi nevoit să iți dezvălui identitatea, puteți să ne furnizezi în mod direct, datele dumneavoastră personale, atunci când folosești:

1. Formularul de comandă pentru a cumpăra produsei de la noi. Datele dumneavoastră referitoare la nume și prenume, adresa (de livrare), cont IBAN (cerut numai în situația retururilor /schimbului de produse), e-mailul și telefonul, le folosim cu scopul de a vă prelua și prelucra comanda și pentru a comunica cu dumneavoastră în cazul intervenirii unor situații neprevăzute. În situația în care nu sunteți de acord să ne dezvălui aceste informații, vom fi în imposibilitatea de a vă onora comanda.

2. Formularul de abonare la newsletter.

  • nume și prenume;
  • e-mail;
  • ce animal aveti;

În situația în care nu sunteți de acord să ne dezvălui aceste informații, vom fi în imposibilitatea de a vă onora solicitarea.

3. Formularul de contact al serviciului de relații clienții* în cadrul căruia completați și ne comunicați datele de identificare și de contact pentru a ne da posibilitatea să vă răspundem la solicitări.

* Disponibil pe pagina https://lenda.ro/contact/ Datele colectate:

  • nume și prenume;
  • telefon;
  • e-mail;

Informații cu privire la drepturile dumneavoastră referitoare la datele cu caracter personal colectate și prelucrate prin intermediul Site-ului și exercitarea acestora găsiți la secțiunea corespunzătoare din prezenta politică de confidențialitate. Captarea automată de date se realezează prin intermediul:

– Tehnologiei cookie. Cookie-ul reprezintă un fragment de informație transmisa din pagina web, salvată de browser pe hard diskul calculatorului dumneavoastră și pe care noi o putem accesa ulterior. Acesta reține informații statistice necesare unei paginii web pentru a personaliza sesiunea de navigare (ex. prin afișarea unor imagini dinamice cu produse de interes) precum pagini web vizitate anterior, descărcările făcute, furnizorul de internet utilizat, țara de origine a vizitatorului site-ului. Cele mai obișnuite cookie-uri sunt:

  • tehnice: ne sunt absolut necesare pentru a ne asigura de eficienta site-ului din perspectivă tehnică, funcționale: memorează alegerile dumneavoastră și ne ajuta să îmbunătățim experiența dumneavoastră de achiziție în magazinul nostru online ,
  • de performanță: ne ajută să măsurăm performanta site-ului utilizând informații despre modul în care vizitatorii navighează în site,
  • de redirecționare: ne ajută să plasam anunțuri publicitare în alte pagini web pe care le folosești,
  • plugin-uri de social media: pentru a ne conecta clienții la diferite canale social-media.

Colectăm și prelucrăm datele furnizate de tehnologia cookie doar dacă ne permiți acest lucru.

– Fișierelor jurnal de servere web standard (loguri) care ne oferă informații statistice referitoare la numărul de vizitatori și ne permit să evaluam capacitatea tehnică a paginii noastre. Prin intermediul acestora colectăm informații referitoare la adresa de IP și țara de proveniență, însă acestea nu sunt în măsura să vă identifice în mod direct, ci să ne ofere date statistice în legătură cu traficul pe pagină.

– Google Analytics Pagina noastră de internet utilizează serviciul de analiza web „Google Adwords/Analytics“ al societății Google Inc., în scop statistic. Aceasta pagina de internet utilizează Google Analytics, un serviciu de analiza al web-ului pus la dispoziție de Google, Inc. („Google”), care la rândul sau, utilizează cookie-uri. Informația generată de cookie despre modul dumneavoastră de utilizare al site-ului va fi transmis și stocat pe serverele Google din SUA. În cazul în care anonimizarea adresei IP este activata, IP-ul dumneavoastră va fi scurtat în spațiul statelor membre al Uniunii Europene sau a altor terți membrii ai Spațiului Economic European.

Doar în cazuri excepționale, adresa IP întreaga va fi transmisă către un server Google în SUA și scurtată acolo. Anonimizarea IP este activata pentru acest site. Google va folosi această informație în numele operatorului acestui site pentru scopul evaluării utilizării dumneavoastră a site-ului, va genera rapoarte despre activitatea pe site pentru operatori de pagini web și le va furniza și alte servicii legate de activitatea site-ului și utilizarea internetului. Adresa IP pe care o transmite browserul dumneavoastră nu va fi asociată cu alte date deținute de către Google.

Puteți refuza utilizarea cookie-urilor, prin selectarea setărilor adecvate ale browserului dumneavoastră, însă în această situație s-ar putea să nu mai puteți utiliza toate funcționalitățile site-ului.

Puteți, de asemenea, opta pentru a nu mai utiliza Google Analytics pe viitor prin descărcarea și instalarea Google Analytics Opt-out Browser Addon pentru browserul dumneavoastră: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

– Facebook pixel

Folosim Pixelul Facebook ca și instrument de analiza care să ne permită să măsurăm eficacitatea activităților publicitate. Folosim datele furnizate de pixel pentru a ne asigura ca reclamele noastre sunt afișate persoanelor potrivite și a beneficia de instrumentele de publicitate oferite de Facebook.

Pentru a fi de acord sau a-ți retrage acordul privind prelucrarea automata prin intermediul programelor sau tehnologiilor mai sus menționate, setați aceasta opțiune în cadrul mesajului de întâmpinare pe care îl primiți la accesarea site-ului / efectuează setările adecvate în browserul dumneavoastră. Pentru mai multe detalii accesează politica noastră de utilizare a cookie-urilor.

În cazul în care optați să navighezi fără aceste tehnologii sau programe, unele funcțiuni sau caracteristici ale site-ului nu vor putea funcționa.

Dacă veți completa toate formularele postate în site și dacă acceptați utilizarea integrala a programelor și tehnologiilor de captare automată, vom colecta următoarele date:

  • date de identitate: nume și prenume, numele companiei pe care o reprezinți
  • date de contact: adresa e-mail, telefon, eventual adresa contractare și facturare
  • date privind tranzacțiile comerciale: servicii și produse achiziționate de la noi, metoda de plată
  • date tehnice: date de conectare, inclusiv IP, sistemul și platforma de operare, identificare browser, locația, tehnologii folosite pe dispozitivele utilizate pentru accesarea site-ului
  • date de utilizare: a site-ului web, a produselor și serviciilor noastre,
  • date de marketing: preferințele dumneavoastră de a primi informări de la noi sau de la terți

Scopul colectării și temeiul juridic

Colectăm informații ce conțin date personale sau tehnice în principal pentru:

1. A ne îndeplini obligațiile contractuale asumate față de dumneavoastră (prelucrarea comenzii inclusiv confirmare/anulare, facturare și expediere, retur/schimb de produse inclusiv rambursarea integrală sau parțială a contravalorii, asigurare servicii suport). Temeiul colectării este unul legal și necesar încheierii unui contract între dumneavoastră și compania noastră.


2. Îmbunătățirea serviciilor noastre și a experienței dumneavoastră de cumpărături pe site-ul nostru. Pentru a realiza aceasta activitate ne întemeiem pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, dar suntem atenți și la respectarea drepturilor și libertăților dumneavoastră astfel încât să vă oferim posibilitatea facilă de dezabonare de la utilizarea programelor și tehnologiilor pe care le folosim în procesul de colectare și prelucrare de date.


3. Marketing direct Ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dumneavoastră prealabil. Puteți să vă răzgândiți oricând accesând butonul de dezabonare din cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi.


4. Motive de securitate a infrastructurii noastre hardware și software. Temeiul colectării și prelucrării în acest scop este atât unul legal, respectiv obligația de pază a bunurilor cât și unul bazat pe interesul nostru legitim de a ne proteja afacerea.


În măsura în care vom folosi informațiile deținute în alte scopuri decât cele mai sus declarate, vă vom solicita în mod expres consimțământul și vă vom explica de ce noi drepturi beneficiezi în această situație.

Imposibilitatea/refuzul de a ne furniza anumite date personale

În situația în care nu ne furnizezi informațiile solicitate este foarte probabil să nu puteți utiliza în parametrii normali site-ul nostru și, de asemenea, să nu putem accepta și prelucra solicitarea dumneavoastră și să nu fim în măsura să vă furnizăm produsele sau serviciile de interes pentru dumneavoastră.

Utilizatori

Datele dumneavoastră sunt folosite de SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL și nu vom distribui niciodată informațiile dumneavoastră cu caracter personal unui terț în alte scopuri decât cele descrise în prezenta Politică.

Putem transmite informațiile dumneavoastră cu caracter personal partenerilor noștri de încredere care sunt în măsura să ofere garanții în legătură cu securitatea și confidențialitatea datelor dumneavoastră și care procesează datele doar în conformitate cu instrucțiunile noastre. Partenerii noștri sunt în general terți prestatori de servicii cu care colaborăm și care activează în domenii precum: servicii IT și mentenanță, găzduire baze de date intern și în cadrul UE, servicii de analiză comportamentală (Google Analytics, Facebook), contabilitate și fiscalitate, consultanță și asistență juridică, marketing, finanțare, publicitate, prelucrarea plătii, livrare sau alte servicii, autorități publice.

Pentru mai multe informații privind posibilitatea comunicării de date personale terților, consultați documentul „Termeni și condiții”.

Locul stocării

Atât pagina de internet cât și baza de date fizică și electronică conținând informații cu caracter personal sunt găzduite/stocate pe servere securizate din România. În măsura în care vom transfera anumite date cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeana sau în afara Uniunii, inclusiv în state cărora Comisia Europeana nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal vom lua măsuri pentru a vă proteja drepturile și interesele. Transferurile vor fi protejate prin clauzele contractuale sau alte garanții precum schemele de certificare din care face parte și Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

Măsuri de securitate

Deși datele dumneavoastră sunt colectate în mediul online, o parte din acestea sunt stocate inclusiv pe suport de hârtie (ex. facturi). SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL se preocupa în mod special și constant de implementarea unor măsuri eficiente de securitate de natură să protejeze datele dumneavoastră cu caracter personal și să evite breșe de securitate atât în ceea ce privește informația stocata online cât și pe suport fizic. Indiferent de modalitatea de stocare, datele dumneavoastră sunt păstrate în medii sigure care beneficiază de măsuri de protecție la acces, utilizare, divulgare, modificare sau distrugere neautorizată. De asemenea, am implementat măsuri speciale privind securitatea rețelei și a transferului de date, auditare și testare a infrastructurii, personal instruit, transfer de date în afara României realizat doar către entități ce pot asigura o protecție similară.

Perioada de stocare

În cazul în care prelucrăm datele dumneavoastră pentru executarea unor obligații precontractuale/contractuale vom stoca datele atât timp cât este necesar pentru executarea contractului și pentru o perioada ulterioară suplimentară. În cazul în care prelucrăm datele dumneavoastră în virtutea unei obligații legale sau în interes public vom stoca datele atât timp cât este necesar pentru respectarea obligațiilor legale sau atât timp cat interesul este calificat ca fiind de utilitate publică. În cazul în care prelucrăm datele dumneavoastră pentru protejarea intereselor noastre legitime de afaceri, vom stoca datele până când ne veți solicitam să ne oprim cu excepția cazului în care vom putea demonstra că motivul pentru care colectăm și stocăm este prioritar față de interesele, drepturile și libertățile dumneavoastră.

În cazul în care prelucrăm datele în baza acordului dumneavoastră expres, vom stoca datele până la momentul la care ne veți cere să ne oprim.

Automatizarea procesului decizional

SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL nu folosește procese automatizate care pot genera efecte juridice care vă privesc sau care vă pot afecta într-o măsura semnificativă. puteți cere oricând să nu faci obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dacă decizia respectivă produce efecte juridice cu privire la dumneavoastră sau vă afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă. Nu puteți beneficia de acest drept de opțiune dacă decizia luată ca urmare a prelucrării automate a datelor ne este necesară pentru a încheia sau a executa un contract sau dacă este permisă prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile dumneavoastră. Dacă ne-ai oferit consimțământul dumneavoastră cu privire la prelucrarea automată și apoi vă răzgândești, vă puteți retrage oricând acest consimțământ prin formularea unei cereri scrise pe care să ne-o comunicați folosind datele menționate pe pagina de contact a site-ului.

Drepturi

  • Dreptul la informare – aveți dreptul să știți dacă datele dumneavoastră personale sunt procesate; ce date sunt colectate, de unde sunt obținute și de ce, de cine sunt prelucrate, pentru ce perioadă și dacă aceste date fac obiectul unei prelucrări automate de natură să producă efecte juridice sau să vă afecteze în mod semnificativ.
  • Dreptul de acces – aveți dreptul de a accesa, în mod gratuit și la intervale de timp rezonabile, datele colectate de la dumneavoastră/despre dumneavoastră. Aceasta include dreptul dumneavoastră de a solicita și de a obține o copie a datelor personale culese.
  • Dreptul la actualizare/rectificare – aveți dreptul de a solicita rectificarea sau actualizarea datelor dumneavoastră personale, care sunt inexacte sau incomplete.
  • Dreptul de ștergere – în cazul în care ți-ai retras consimțământul acordat, vă opui prelucrării datelor, prelucrarea nu este conformă cu prevederile Regulamentului sau nu mai este necesara pentru realizarea scopurilor în care datele au fost colectate și prelucrate, puteți cere ca datele dumneavoastră personale să fie șterse din înregistrările noastre.
  • Dreptul de a restricționa procesarea – în cazul în care se aplica anumite condiții, aveți dreptul să restricționezi procesarea datelor dumneavoastră personale.
  • Dreptul de opoziție – în anumite cazuri aveți dreptul să vă opuneți procesării datelor dumneavoastră personale, de exemplu în cazul marketingului direct.
  • Dreptul de opoziție în legătură cu prelucrarea automată – în situația în care datele dumneavoastră cu caracter personal sunt supuse unei prelucrări automatizate, inclusiv crearea de profiluri, care poate produce efecte juridice sau vă poate afecta într-o manieră semnificativă, sunteți îndreptățit să ne solicitați să excludem datele dumneavoastră din orice proces decizional individual automatizat.
  • Dreptul la portabilitatea datelor – aveți dreptul să obțineți datele dumneavoastră personale într-un format adecvat sau, dacă este posibil prin transfer direct de la un procesator la altul.
  • Dreptul de ajutor de la autoritatea de supraveghere – aveți dreptul să soliciți ajutorul unei autorități de supraveghere și dreptul la alte căi de atac, cum ar fi solicitarea de despăgubiri.
  • Dreptul de a retrage consimțământul – aveți dreptul de a vă retrage în orice moment consimțământul. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării dinainte de retragerea acestuia.
  • Dreptul de a depune o plângere – dacă vreți să depuneți o sesizare în legătură cu modalitatea în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, vă invitam să ne contactați prin e-mail la adresa gdpr@lenda.ro sau prin poștă la adresa: Com. Domnești, Jud. Ilfov, Strada Gării, Nr. 818, cod poștal 077090, Domnești, Ilfov, în atenția RESPONSABILULUI PENTRU DATE PERSONALE. vă asigurăm ca toate sesizările și plângerile dumneavoastră vor fi tratate cu seriozitate, profesionalism și deplină confidențialitate.

Dacă totuși sunteți nemulțumit de modalitatea în care am răspuns sesizărilor dumneavoastră, vă puteți adresa autorităților ce dețin rol de control asupra activității noastre în materie de date cu caracter personal. În România, această autoritate este reprezentata de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ale cărei informații de contact sunt:

  • Adresa: B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336;
  • Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
  • E-mail: anspdcp@dataprotection.ro.