Sfaturi privind îngrijirea pisicii odată cu venirea primăverii

Odată cu sosirea primăverii, pisicile devin mai active și mai energice. Temperatura crește și soarele începe să fie în centrul atenției. Și, întrucât pot apărea o serie de riscuri pentru animalele de companie, trebuie acordată o mai mare atenție procesului de îngrijire a pisicilor.

Îngrijirea părului pisicii pe perioada primăverii

În această perioadă a anului și din cauza creșterii temperaturii, pisicile noastre par mai slabe, pe măsură ce scapă de stratul de păr care le protejează de frig toamna și iarna. Este important să perii constant pisica, pentru a evita căderea părului prin casă. Pentru ca periajul să fie eficient, acesta trebuie făcut zilnic folosind un pieptene adaptat caracteristicilor și părului pisicii.

Folosirea pastei cu malț pentru pisici este, de asemenea, foarte recomandată, efectul său laxativ ajută la eliminarea prin fecale a părului ingerat, lucru care împiedică pisica să vomite bilele de păr.

Asigură-te că pisica nu are acces la plantele și florile otrăvitoare din grădină

Primăvara, încep să-și facă apariția florile, multe dintre ele fiind otrăvitoare pentru pisici. Prin urmare, dacă pisica ta are obiceiul de a ieși din casă trebuie să te asiguri că nu are acces în zona unde există iederă, crini, hortensii, zambile, narcise etc.

Protejează-ți pisica de purici și căpușe

Strâns legate de punctul anterior, sunt căpușele și puricii. Indiferent dacă o lași sau nu afară, ar trebui să iei o serie de măsuri de precauție pentru a evita pișcăturile în sezonul de primăvară. Îți recomandăm să îi pui după gât soluție antiparazitară. De asemenea, e bine să iei legătura cu medicul veterinar pentru a-ți spune care sunt cele mai bune produse contra căpușelor și puricilor.

Asigură-te că fereastra nu este niciodată larg deschisă

Odată cu venirea primăverii, vremea se încălzește treptat și, pentru ca în casă să fie răcoare, avem tendința să deschidem larg ferestrele. Deși iubitele noastre feline sunt renumite pentru echilibrul lor incredibil, trebuie luat în calcul că pisicile pot să cadă în cazul în care văd o pasăre de cealaltă parte a ferestrei și se pot accidenta.

Ia în calcul alergiile de primăvară

Trebuie remarcat faptul că și pisicile pot suferi de alergii de primăvară. Simptomele sunt foarte asemănătoare cu cele de la om. Când intră în contact cu alergenii, corpul lor reacţionează exagerat, ceea ce le poate afecta pielea, sistemul respirator sau sistemul digestiv.

Cele mai frecvente simptome sunt: ​​piele și ochi roșii, strănut, tuse, vărsături, diaree, căderea părului. Dacă le observi la animalul tău de companie, este important să mergi cu pisica la medicul veterinar.

Asigură-te că pisica nu stă mult la soare

Pisicile adoră să se relaxeze la soare. Chiar și așa, trebuie să te asiguri că pisica ta nu stă multe ore la soare, deoarece ar putea suferi de insolație.

Pune-i la dispoziție o cantitate mai mare de apă

Creșterea temperaturii primăvara contribuie la deshidratarea mai rapidă a pisicii. Dacă, atunci când îi ciupești ușor ceafa, pielea nu revine repede la locul ei, este un semn clar de deshidratare. Este esențial să-i pui la dispoziție mai multă apă, deoarece pisica va bea mai des. De asemenea, este bine ca apa să fie mereu proaspătă.

Reține că primăvara pisicile intră în călduri

Primăvara trezește cele mai elementare instincte de reproducere ale majorității pisicilor, așa că dacă pisica nu a fost sterilizată, este momentul perfect să planifici operația de sterilizare.

Oferă-i hrană de cea mai bună calitate

După cum ți-am spus, primăvara pisicile sunt mai active, așa că  nu trebuie să te surprindă pofta mai mare de mâncare. Pentru a-i potoli foamea, ofera-i o hrana completă și echilibrată, care va ajute pisica să aibă energia necesara.

Sperăm ca aceste câteva recomandări de bază să-ți ajute pisica să facă față acestui nou sezon și venirii verii în curând.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top