Prin utilizarea site-ului sunteti de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare de mai jos.

Relatia dintre parti este guvernata de urmatoarele acte normative:

  • OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor
  • OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii
  • Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
  • Legea 365/2002 privind comertul electronic

SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL nu este responsabilă pentru niciun incident direct sau indirect sau orice alte pierderi, costuri sau cheltuieli de orice natură care pot apărea, ca urmare a accesării sau navigării în site sau prin intermediul descărcărilor de date (text, imagini, video sau audio).

Conținutul magazinului online https://lenda.ro/ a fost alcătuit cu cea mai mare atenție pentru introducerea corectă a datelor și respectarea acurateții informațiilor. Totuși, erorile nu sunt imposibile. De aceea, Furnizorul nu își asumă responsabilitatea pentru greșelile de tipărire sau afișare, în ceea ce privește prețuri, caracteristici, imagini etc. În eventualitatea în care prețul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost greșit introduse în bazele noastre de date sau afișate greșit, iar livrarea nu s-a efectuat încă, Furnizorul își rezervă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.

SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL nu este responsabilă de nicio daună provocată de viruși, bug-uri, acțiuni umane sau orice defecțiune a sistemului informatic, sau orice alte erori, defecțiuni sau întârzieri de comunicații în transmisiile pe dispozitive.

Toate informațiile și materialele conținute pe acest site sunt furnizate în mod gratuit, fără niciun fel de garanție. Sub nicio circumstanță SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL nu va fi responsabilă pentru nici o daună directă, indirectă, accidentală, specială care rezultă din utilizarea sau incapacitatea de a utiliza acest site și nu va fi responsabilă de orice daune ce sunt rezultat a greșelilor, omisiunilor, întreruperilor, erorilor, defecțiunilor, întârzierilor în funcționare sau transmisie sau orice neîndeplinire de performanță a site-ului.

O dată cu crearea și utilizarea contului de client, utilizatorul este responsabil de menținerea confidențialității datelor de logare (accesare). Utilizatorul va păstra confidențialitatea user-ului și parolei și le va folosi responsabil pentru gestionarea comenzilor și a facilităților puse la dispoziție în contul clientului.

Utilizatorii sunt de acord să nu partajeze ori să transfere parole sau orice alte informații de acces către nici o altă terță parte. Utilizatorii își asumă responsabilitatea exclusivă pentru utilizarea contului și confidențialitatea parolei.

Prin accesarea site-ului, crearea contului de utilizator și plasarea comenzilor clientul acceptă în mod expres și fără echivoc, Termenii și condițiile site-ului și condițiile în care se desfășoară procesul de comandă online, așa cum sunt ele prezentate pe site.

SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL nu poate fi responsabilă pentru daune ce rezultă din pierderea bunurilor cumpărate sau din utilizarea Bunurilor după livrare, exceptând garanțiile legale și convenționale acordate.

SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL își rezervă dreptul de a modifica oricând termenii și condițiile site-ului și condițiile generale în care se desfășoară procesul de comandă online. Clientul confirmă că acceptă acești termeni și condiții prin bifarea „checkbox-ului” „Sunt de acord cu termenii și condițiile”. Contractul la distanță încheiat se derulează sub termenii și condițiile valabile la data realizării acordului de voință.

Produsele prezentate pe lenda.ro sunt produse si comercializare de S.C. LENDA PET FOOD DISTRIBUTION S.R.L.. Preturile produselor pot fi schimbate oricand. Verificati pretul final de vanzare inainte de a achizitiona un produs.

Pentru mai multe detalii, consultați pagina „Cum cumpăr”.

Utilizarea site-ului

În anumite zone ale site-ului vizitatorii pot trimite texte, fișiere, imagini, poze, fișiere video, audio, sau alte materiale generate de utilizatori. SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL își rezervă dreptul de a șterge orice conținut generat de utilizatorul care nu respectă termenii de mai jos. În acest sens, utilizatorii se angajează că vor respecta următoarele:

  • să nu trimită conținut ilegal, defăimător, calomnios, obscen, amenințător, hărțuitor, abuziv, rasist și să nu încalce drepturile de proprietate intelectuală sau alte materiale care ar putea constitui sau încuraja comportamente care ar putea fi considerate infracțiuni;
  • să nu trimită nici un fel de informație personală sau să încalce confidențialitatea altei persoane fizice indiferent în ce mod, inclusiv prin trimiterea de date personale ale acestora;
  • să nu încarce materiale software pe site, link-uri sau fișiere care conțin viruși, fișiere corupte sau orice alt software similar sau programe care ar putea afecta în mod negativ funcționarea site-ului sau elemente ale site-ului;
  • să nu modifice în nici un fel codul sursa al site-ului sau alte tehnologii sau aplicații integrate în site, cu excepția cazului în care este autorizat în mod expres în scris de către SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL.

Acces și înregistrare ca membru

Pentru a vă înregistra ca membru pe site-ul https://lenda.ro/, sunteți obligat să furnizați datele personale așa cum sunt acestea specificate în formularul de înregistrare. În utilizarea serviciului sunteți de acord să furnizați informații adevărate, corecte, actuale și complete despre dumneavoastră. De asemenea sunteți obligat să mențineți și să actualizați, atunci când situația o cere, datele de înregistrare pentru a fi adevărate, exacte și complete. Dacă veți furniza informații care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL are dreptul să suspende sau să desființeze contul dumneavoastră și să refuze toate încercările curente sau viitoare de folosire a site-ului.

SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL poate, fără orice altă notificare sau formalitate și fără ca acest lucru să necesite explicarea atitudinii sale, să suspende sau să înceteze accesul dumneavoastră la conținutul site-ului sau la o parte a acestui conținut.

Prin înregistrarea ca membru veți fi solicitat să vă alegeți un nume de utilizator (adresa de e-mail) și o parolă. Sunteți responsabil de păstrarea în siguranță a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfășurată sub numele dumneavoastră de utilizator fiind integral în responsabilitatea dumneavoastră.

Sunteți de acord să ne înștiințați imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizată sub numele dumneavoastră de utilizator.

În cazul în care va este suspendata calitatea de utilizator al site-ului, nu veți fi îndreptățit la primirea niciunei despăgubiri.

Promoții, concursuri, reduceri

Promoțiile, concursurile și reducerile care se desfășoară pe site respecta regulamentele create de SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL în conformitate cu legislația în vigoare. Aceste regulamente sunt aduse la cunoștința utilizatorilor numai prin intermediul site-ului propriu sau prin e-mail. Pentru a beneficia de promoții sau reduceri, comenzile trebuie să respecte întocmai regulile afișate pe site.

Promoțiile / reducerile prezentate pe site sunt valabile atâta timp cât sunt afișate, în limita stocului disponibil. Furnizorul își rezervă dreptul de a întrerupe sau de a anula o promoție în orice moment, fără nici o notificare prealabilă.

Publicitate și confidențialitate

Cumpărătorul nu va face publice, unor terți, prin orice mijloace, nici o informație cu caracter privat primită de la vânzător, sub sancțiunea obligării acestuia la plata de daune interese.

Vânzătorul își rezervă dreptul a folosi informațiile furnizate de către cumpărător în vederea realizării contractului la distanță. De asemenea, cumpărătorul nu va face publice niciunei terțe părți nicio informație cu privire la comandă fără acordul scris al Vânzătorului.

Vânzătorul își rezervă dreptul, în baza acordului utilizatorului, de a stoca și folosi în interes propriu, în scopul realizării activităților de marketing, orice informație furnizată de către cumpărător prin intermediul site-ului primită de la cumpărător și cu furnizorii de servicii cu care exista un contract prin care se protejează aceste date primite de la cumpărător.

Legături

Site-ul https://lenda.ro/ conține link-uri către alte site-uri sau alte surse. SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL nu este responsabilă pentru orice pierdere cauzată sau presupusă a fi cauzată de informațiile furnizate de site-urile sau sursele spre care trimit aceste link-uri.

Facturarea și emiterea documentelor însoțitoare ale coletului

Vânzătorul va emite pe baza informațiilor deținute de acesta și a celor furnizate de cumpărător o factură pentru bunurile livrate. Totodată, coletul/bunurile vor fi însoțite de documentația trimisă de furnizor și prevazută de lege pentru produsul /produsele comandat(e), după caz: certificat/declarație de conformitate, certificat de garanție, instrucțiuni de utilizare etc.

Prețurile produselor afișate în cadrul site-ului https://lenda.ro/ includ T.V.A. conform legislației în vigoare.

Clientul are obligația de a furniza date complete și corecte, necesare emiterii facturii conform legislației în vigoare. În acest sens, SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL nu va solicita clientului, prin formularele prezente în site, alte informații, de natură confidențială, decât cele necesare emiterii facturii, livrării produselor sau ducerii la bun sfârșit a procesului de comandă online.

SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL va transmite clientului factura aferentă comenzii, atât în format electronic, disponibilă online în „Contul clientului” cât și în format fizic, o dată cu livrarea Bunurilor. Astfel clientul are posibilitatea de a avea o evidență a facturilor emise.

În vederea finalizării cu succes a proceselor de comanda online, clientul are obligația de a actualiza informațiile personale în contul său.

Modalități de plată

Consultați pagina „Cum plătesc”.

Riscuri și responsabilități

Vânzătorul este responsabil de ambalarea corespunzătoare a bunurilor. Documentația tehnică aferentă produselor este afișată pe site.

Riscul pierderii bunului se transferă la cumpărător în momentul predării efective a bunului.

Vânzătorul își asumă responsabilitatea livrării produselor comandate de cumpărător.

Livrarea și acceptarea bunurilor

Vânzătorul se obliga să livreze bunurile prin intermediul companiilor de curierat agreate către Cumpărător conform alegerii Clientului.

Livrarea bunurilor se face doar pe teritoriul României.

Cumpărătorul are dreptul să nu accepte bunurile livrate în cazul în care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate în pagina produsului. În acest caz Vânzătorul își asumă responsabilitatea aducerii produselor la conformitate.

Cumpărătorul va intra în proprietatea bunurilor după semnarea documentului de transport și efectuarea plății (dacă aceasta nu a fost în prealabil efectuată prin card) către curier.

Datorită programului firmelor de curierat, în weekend nu se fac expedieri. Livrările se efectuează doar în zilele lucrătoare, de luni până vineri. Înainte să primiți coletul, veți fi contactat prin telefon de către curier pentru a confirma prezența la adresa de livrare.

Taxa de livrare oriunde în România este de 17 lei. Dacă valoarea comenzii depășește 200 lei, transportul este gratuit. Aceasta este o promoție și se aplica doar în anumite perioade de timp, anunțate pe site.

Garanție

Magazinul online https://lenda.ro/ comercializează doar produse originale.

Garanția Comerciala oferita prin Certificatul de Garanție este de 30 de zile de la achiziționarea produsului. Pentru a beneficia de garanție, produsul trebuie să fie prezentat în ambalajul original cu tot ceea ce l-a însoțit, certificatul de garanție și factura fiscală. Garanția se oferă pentru deficiențe neimputabile consumatorului, cu condiția respectării recomandărilor de utilizare și întreținere. În cazul unei reclamații, te rugăm să te adresezi echipei magazinului online pe adresa contact@lenda.ro. Păstrează factura pentru a face dovada cumpărării produsului și certificatul de garanție (acolo unde este cazul).

Returnarea produselor

Potrivit dispozițiilor OUG 34/2014 privind protecția consumatorului la încheierea și executarea contractelor la distanță: „Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului”.

Din magazinul nostru online, puteți returna orice produs perisabil (hrana pentru animale), în termenul menționat anterior, doar dacă ambalajul nu a fost deschis.

Returul trebuie anunțat pe mail la contact@lenda.ro sau la numărul de telefon 0724 519 048 menționând numele și prenumele, adresa unde s-a livrat, codul produsului și contul IBAN în care doriți să primiți contravaloarea produsului. După trimiterea e-mailului cu informarea despre returnarea produselor, noi vom trimite în cel mai scurt timp curierul rapid la adresa la care s-a expediat produsul pentru a-l ridica în vederea returnării.

Costul Transportului de retur este suportat de compania noastră dacă transportul spre cumpărător a fost plătit de acesta sau este suportat de dumneavoastră dacă transportul inițial a fost gratuit.

Conform OG34/ 2014, dacă doriți să vă RETRAGEȚI DIN CONTRACT, vă rugăm să descărcați formularul (descarcă dând clic aici), să îl completați și să îl trimiteți pe email la contact@lenda.ro.

Perioada de rambursare a contravalorii produsului returnat se va face în maxim 14 zile calendaristice din momentul în care produsul returnat a ajuns la adresa specificată mai sus.

Atenție! Nu primim colete returnate cu plata ramburs.

Pentru detalii, vă rugăm să consultați „Retur produse”.

Forța majoră

Forța majoră, (eveniment imprevizibil, incontrolabil și inevitabil ce afectează derularea contractului), exonerează de răspundere partea care o invocă.

Frauda

Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conținutul site-ului lenda.ro sau de a afecta funcționarea serverului care găzduiește site-ul lenda.ro va fi considerată o tentativă de fraudare a site-ului și va declanșa urmărirea penală împotriva autorului sau autorilor acestor fapte.

S.C. LENDA PET FOOD DISTRIBUTION S.R.L. garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul lenda.ro si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau fara acordul prealabil scris al acesteia.

Intregul continut al site-ului lenda.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date – este proprietatea S.C. LENDA PET FOOD DISTRIBUTION S.R.L. si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul S.C. LENDA PET FOOD DISTRIBUTION S.R.L. a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Domeniul lenda.ro este detinut de catre S.C. LENDA PET FOOD DISTRIBUTION S.R.L.. Utilizarea acestei marci, a domeniului sau a numelor de comercializare, siglelor si emblemelor, in forma directa sau “ascunsa” (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, cautare web) fara permisiunea prealabila scrisa este interzisa si se pedepseste conform legii.

Securitatea datelor personale și a informațiilor

Datele personale ale utilizatorului vor putea fi folosite de către SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL numai în scopul declarat al acestui site. Informațiile din contul de înregistrare, precum și datele din formularul de comandă vor fi folosite numai pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, precum și pentru transmiterea de informări despre eventualele promoții.

Pentru detalii, vă rugăm să accesați documentul în care este descrisă Politica de Confidențialitate.

Litigii. Legea aplicabilă

Orice litigiu apărut intre Cumpărător și Furnizor va fi rezolvat prin înțelegere între cele două părți (pe cale amiabilă). În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată române, de pe raza sediului social al Furnizorului.

SC LENDA PET FOOD DISTRIBUTION SRL nu răspunde pentru pagubele, costurile, procesele, pretențiile sau cheltuielile apărute ca urmare a nerespectării de către utilizatori a „Termenilor și condițiilor”.